HBK.
Keith Millen. Foto: Sang Tan/AP Bilden är ett montage.

HBK får Premier League-meriterad tränare

0:31 min

Keith Millen, 52 år blir ny assisterande tränare i Halmstads BK. Han har tidigare tränat flera lag i England, bland annat i högstaligan Premier League.

Engelsmannen Keith Millen har tidigare varit caretaker manager i Premier League-laget Crystal Palace men också haft tränaruppdrag i Bristol City och Milton Keynes Dons. 

Nu blir han assisterande tränare till Igor Krulj, det skriver Halmstads BK på sin hemsida. 

Roy Hodgson som varit förbundskapten för det Engelska landslaget men som mellan åren 1976 och 1980 tränat HBK var den som fick Keith Millen att öppna upp ögonen för Halmstad. 

– Alla jag har pratat med har varit väldigt tydliga med att man vill gå upp till Allsvenskan och det var väldigt viktigt för mig. Jag vill vara en del av avancemanget, det är en stor drivkraft för mig. Dessutom har jag varit i England under en lång tid, både som tränare och spelare, så detta blir en ny utmaning med ett nytt land och en ny kultur, säger Keith Millen till bollklubbens hemsida. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista