kvinna och högskola

Upphandling havererade – Kommunvux lägger 300 000 på extra lokal

2:17 min

Den struliga situationen inom vuxenutbildningen i Halmstad har resulterat i att Kommunvux tvingas hyra en extra lokal för totalt 300 000 kronor.

Lokalen kostar 35 000 kronor i månaden och nyligen fick avtalet förlängas med ytterligare sex månader.

Situationen har uppkommit efter att det varit flera problem med upphandlingarna av privata utbildningsanordnare under de senaste året.

Under hösten gick utbildningsföretaget Miroi, som skulle ha startat kurser efter årsskiftet, i konkurs och alla elever inom vuxenutbildningen hänvisades då till Kommunvux. Det gjorde att elevantalet där dubblerades och ökade från 500 till 1000 elever.

För att lösa den akuta platsbristen hyrde kommunen då lokalen, som de nu har fått förlänga. I juni går kontraktet ut och då hoppas man att situationen ska vara löst.

– Vår plan är till juni och så som vi ser på det idag så tror ju vi att det ska räcka, säger Arja Holmstedt Svensson, verksamhetschef på Kommunvux.

Sedan terminsstarten är Eductus tillbaka som privat aktör efter att kommunen har gjort en direktupphandling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista