Ola Johansson (C)
Ola Johansson (C) menar att de kan fortsätta driva opposition trots att de släpper fram Löfvén. Foto: Henrik Montgomery/TT

Johansson (C): "Med väldigt få undantag är det allianspolitik som S kommer att driva"

2:51 min

Ola Johansson (C) säger att han har stor förståelse för de väljare som är besvikna på partiets beslut. Samtidigt menar han att överenskommelsen kommer att innebära mer allianspolitik.

Under eftermiddagen röstade Centerpartiets förtroenderåd ja till att ingå i överenskommelsen med S, MP och L och att släppa fram Stefan Löfven som statsminister. Han menar att beslutet är rätt  för Centerpartiet.

– Den politiken som vi har lyckats få Socialdemokraterna, troligtvis med stor vånda, att ställa upp på. Är i väldigt hög grad såna frågor som allianspartierna har drivit gemensamt, säger Ola Johansson (C)

Liberalernas partistyrelse har sagt ja till överenskommelsen men det är först imorgon söndag som partirådet ska rösta ja eller nej till förslaget. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista