Här vill föreningen bygga Halmstads första moské. Foto: Muhamed Ferhatovic SR Halland.
Här vill föreningen bygga Halmstads första moské. Foto: Muhamed Ferhatovic SR Halland.

Kommunrådet: Upp till föreningen om bygget blir av

1:25 min

Islamiska barn- och kulturföreningen fick inte bygglov för moskén på Fyllinge i Halmstad. Jenny Axelsson menar att det är upp till föreningen vad som sker nu.

P4 Halland har rapporterat om att Islamiska barn- och kulturföreningen har stött på problem när det gäller att bygga en ny Moské i Halmstad.

För snart två år sedan blev de anvisade en tomt i Halmstad. Markanvisningen i sig har blivit omdiskuterad och kammarrätten har underkänt Halmstads kommun sätt att ta beslutet.

I våras gav byggnadskontoret beskedet om att föreningen inte skulle få något bygglov på den anvisade tomten utifrån. Halmstad Moské sökte ändå bygglov och fick nej nu i december.

 – Nu ligger bollen hos Islamska barn- och kulturföreningen hur den vill gå vidare med planerna på att bygga en moské i Halmstad, säger Jenny Axelsson, centerpartistiskt kommunråd i Halmstad och ordförande i samhällsbyggnadsutskottet. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista