emanuelsson (C), Lennart Ohlsson (C)Efter mötet satt Centerpartiet kvar. De var nöjda med att nu ha fått höra hur rektorerna tänkte kring besparingarna.
Malin Svan (C), Lama Alshihab (C), Emma Emanuelsson (C), Lennart Ohlsson (C) satt kvar efter mötet. De var nöjda med att nu ha fått höra hur rektorerna tänkte kring besparingarna. Foto: Anton Berglund
Barn- och ungdomsnämnden

Inga besked efter extrainsatt möte om skolbesparingar

2:18 min

På tisdagseftermiddagen hölls ett extrainsatt möte i Barn- och ungdomsnämnden i Hylte. Bakgrunden är en utredning som visat besparingsbehov på upp till 30 miljoner. Men inga beslut togs på mötet.

Det var i slutet av januari som rapporten "En budget i balans" presenterades och resultatet var nedslående. Barn- och ungdomsnämnden beräknas behöva spara drygt 30 miljoner kronor i år och nästa år. En av anledningarna är att de statliga bidrag som kommunen tidigare fått på grund av att de varit duktiga på att ta emot flyktingar, nu sinar.

Tisdagens möte kallades av oppositionen på grund av att de inte upplevde att de fick möjlighet till dialog.

– Vi har lyssnat in rektorerna vad de har för tankar framåt och hur de ser på att komma i budgetram igen, sa Malin Svan (C), 2:e vice ordförande i nämnden, efter mötet.

Inga beslut togs utan besked kring hur besparingarna kommer att se ut kan tidigast komma på nämndens nästa möte om två veckor. Malin Svan (C) säger att de är nöjda med mötet.

– Nu ska vi sätta oss i partiet och diskutera vad vi ska lägga för yrkande på kommande nämnd, säger Malin Svan (C)

Fotnot: Ordförande för nämnden Maria Hedin (S) ville inte svara på några frågor efter mötet utan ville vänta tills beslut tagits.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista