HK Varbergs ordförande Peter Ideböhn.
HK Varbergs ordförande Peter Ideböhn. Foto: Henrik Martinell/Sveriges Radio.
Rasismanklagelserna

Martin Rydberg blir kvar i HK Varberg efter rasistiskt uttalande

1:33 min

Efter ett långt möte mellan Martin Rydberg och HK Varbergs ordförande, Peter Ideböhn, står det klart att Martin stannar i föreningen trots rasismanklagelserna.

Det var i lördags som Martin Rydberg skrev "ne..rn?" i en kommentar på Facebook tillägnad Thomas Boaykes två mål i herrarnas Superettan.

Efter ett sent möte under tisdagskvällen står det dock klart att Martin stannar i föreningen efter att han bett om ursäkt för sitt agerande.

– Vi har pratat med Martin under en lång tid, vi har förstått att han inte har haft för avsikt att uttala sig så som det blivit uppfattat och han är oerhört bedrövad och hur det har uppfattats. Han ber officiellt om ursäkt för alla de som känt sig drabbade, säger Peter Ideböhn, HK Varbergs ordförande.

Finns det flera sätt att uppfatta hans kommentar på?

– Det gör inte. Alla typer av användande av liknande ord uppfattas på ett sätt. Det är förvånansvärt att det blev som det blev. Men han har aldrig haft för avsikt, då kan vi inte heller göra så mycket mer åt det än att poängtera för Martin att vi har en nolltolerans, säger Peter Ideböhn.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista