Häleriåtal i samband med stor jeansstöld

Fyra män i 30-årsåldern från Göteborg åtalades på onsdagen vid Varbergs tingsrätt för grovt häleri i samband med den stora jeansstölden i Varberg i juni. I en välplanerad kupp stals 20 000 par jeans från Logit Europes lokaler. Männen greps i Glumslöv i samband med att jeansen skulle säljas.

Förlusten för jeanstillverkaren beräknas till åtta miljoner kronor. butikerna är jeansen värda drygt 20 miljoner kronor.

Männen åtalas för att ha transporterat drygt 4000 par av jeansen från Göteborg till Glumslöv i Skåne. Åklagaren menar att männen insett eller åtminstone borde ha insett att jeansen var stulna. På grund av det höga värdet på jeansen bedöms häleriet som grovt.

Var resten av jeansen tagit vägen framgår inte av polisens utredning. I förhören har männen varit mycket förtegna och inte velat kommentera eller ge några svar alls. Att polisen kom männen på spåren sammanhänger med att man fått uppgifter om misstänkta bilar vid industriområdet i Varberg där jeansen stals. Männen greps på midsommarafton, två veckor efter stölden.

Fortfarande finns det fler personer som är misstänkta för inblandning i stölden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".