Båstadsbor slänger sopor i Laholm - kommunen kräver ett stopp

2:07 min

För två veckor sedan stängdes Båstads enda soptipp. Nu kör många Båstadsbor sina sopor till Laholm istället vilket har fått kommunen att reagera. – Vi kan inte ha det så här, säger Erling Cronqvist (C).

Efter att Båstads soptipp stängdes var tanken att invånarna skulle åka och slänga sin sopor i Ängelholm. Men istället har avfallsdeponin i Ahla i Laholm märkt en markant ökning av Båstadsbor. Nu kommer kommunen att se över möjligheten att sätta upp bommar och en incheckning. 

– Vi har en service till våra kommuninvånare att man betalar ingenting för att köra in på stationen och dessutom är det våra skattebetalare som subventionerar Båstads kommuninvånare, säger Erling Cronqvist (C), kommunråd i Laholm.

Under veckan kommer det också att föras en dialog med Båstads kommun.

– Som jag ser det måste Båstads kommun informera sina invånare och man får helt enkelt köra till Ängelholm, säger Erling Conqvist (C). 

Hallandsposten var först med att berätta om situationen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista