Göteborgsposten köper Hallands Nyheter

Det blir med största sannolikhet Göteborgspostens ägarbolag Stampen som köper Hallands Nyheter. Det beslutade Centerpartiets partistyrelse på sitt möte igår uppger Göteborgsposten. På tisdagen kommer partiet att hålla en presskonferens om försäljningen.

Enligt vad GP erfar, höjde det konsortium av liberala tidningsföretag som leds av Göteborgs-Postens ägarbolag Stampen sitt tidigare bud på 1,7 miljarder kronor.

Enligt uppgifterna så bygger budet på de samordningsvinster som går att göra med Centertidningars tryckerier i Falkenberg, Södertälje och Östersund.

Partistyrelsen har också ställt kravet att de tidningar som ingår i koncernen även i fortsättningen skall ha c-märkta ledarsidor med oförändrade resurser. Köparen har ställt ut garantier för detta. Däremot finns det inga garantier för att Centertidningar skall hållas ihop som en koncern.

Stampen har också ägarintressen i bland annat Hallandsposten och Varbergsposten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".