Död kaja ledde till ofredande

En död kaja blev upphovet till långvarig förföljelse riktad mot en man i Oskarström. Den tama kajan dog när mannen tillfälligt hade hand om den. Enligt en polisanmälan ska den kvinna som ägde kajan ha hotat att förfölja oskarströmmaren till döddagar, ett hot som hon av allt att döma gjort sitt bästa att uppfylla. Kvinnan har nu åtalats för ofredande.

Bland annat har mannen fått massor med hotfulla anonyma telefonsamtal, drivor med tidningar och andra försändelser har beställts i hans namn och påsar med röd färg har kastats mot hans hus. Mannens grannar har fått flygblad med påståendet att han polisanmälts för djurplågeri.

Det enda den 42-åriga kvinnan erkänt i polisförhör är att hon anmält mannen till en lång rad olika myndigheter, anmälningar som inte resulterat i några åtgärder. Däremot förnekar hon att hon trakasserat mannen.

Ett av de avgörande bevisen, enligt åklagaren, hittades i hennes hem, en stämpel med den förföljde mannens namn och adress som använts vid beställningar av tidningar och annat. I kvinnans hemdator fanns också orginalet till det flygblad som delats ut i Oskarström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".