Brand i Falkenberg

Räddningstjänsten: "Kommer jobba hela natten"

2:58 min

Spridningen av branden i 16-våningshuset i Falkenberg är något begränsad och sprider sig inte lika snabbt ner i byggnaden som tidigare. Men den är inte helt under kontroll.

– Det har varit en stor brand som varit svårsläckt just för att det är ett nybygge. Därför är det väldigt öppet och det gör att branden sprider sig enkelt i byggnaden. För att vi ska få kontroll på den måste vi arbeta med den länge, säger Hanna Danielsson, som är kommunikatör. 

Sprids branden lika snabbt genom byggnaden? 

– Nej det gör den inte, vi har något mer kontroll på spridningen än förut, säger Hanna Danielsson. 

Brandens spridning är något begränsad men inte helt under kontroll?

– Nej, vi kommer få jobba med detta under hela natten, säger Hanna Danielsson som är kommunikatör vid räddningstjänsten Väst. 

Brunt vatten
Ett vittne som P4 Halland pratade med och som bor i närheten till 16-våningshuset nämnde att vattnet i deras lägenhet blivit brunt.

Räddningstjänsten meddelar att det brukar bli så när man måste använda stora mängder vatten. Då blir det hårda strömmar i rören vilket kan riva loss beläggningar i dem, därför blir vattnet missfärgat. Vattnet är inte skadligt men den allmänna rekommendationen är att spola kallvatten tills det klarnar. 

Uppdaterad 01:15