Kierkeman går förbi Brodén på moderatlista

Moderaten Marianne Kierkemann från Säro får en ny chans att komma in i riksdagen vid nästa val. Vid förra valet var det hon som drabbades av att moderaterna tappade ett mandat i halland, eftersom hon var tredje namn på riksdagslistan. Vid nästa års val kommer hon däremot att vara tvåa på listan, och hoppas dessutom att moderaterna ska ta tillbaka sitt tredje mandat.

När moderaterna på lördagen höll sin nomineringsstämma stod det klart att Brodén bara hamnar på en tredje plats på riksdagslistan, strax efter Marianne Kierkeman som idag är ordförande i äldreomsorgsnämnden i Kungsbacka.

Toppar listan gör Henrik von Sydow från Halmstad som idag är den andre av moderaternas två halländska riksdagsledamöter.

För att Brodén ska få stanna i riksdagen krävs att moderaterna får ytterligare ett halländskt mandat i nästa val, eller att hon kryssas in med hjälp av personvalet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".