Störande camping får fortsätta

Karlstorps camping i Tylösand får finnas kvar. Efter mer än 14 månaders betänketid har länsstyrelsen nu tagit ställning till grannarnas klagomål mot campingen. Och resultatet är att det inte finns något skäl att förbjuda verksamheten, som bedrivs av BK Astrio. 

Länsstyrelsen skärper kraven på att bullret från campingen ska hållas nere. Det innebär att BK Astrio ska se till att ljudnivån på grannarnas uteplatser inte ligger högre än 45 decibel nattetid, något högre på dagar och kvällar. Hur det ska ske framgår inte. Högst tillfälliga ljud omfattas inte av beslutet. Det är framför allt under midsommarhelgen som campingens grannar utsätts för stora olägenheter från högljudda och onyktra campare.

  Tidigare har miljödomstolen och kommunens miljö- och hälsoskyddsnämnd tagit ställning till Karlstorps camping. Länsstyrelsen menar att verksamheten inte förändrats på senare år så att det finns anledning att förbjuda det som miljömyndigheterna godkänt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".