Långarydsbor vill få stopp på nedskärningar fram tills valet

Missnöjet bland Långarydsborna med de styrande i Hylte kommun är kompakt. Det framgick på det stormöte som hölls på torsdag kväll i Nyarps bygdegård. Bygdegården var fylld till sista plats av bybor som fått nog av nedskärningar.

En klar majoritet av deltagarna vill byta kommuntillhörighet om inte läget förbättras.

Mötets deltagare enades kring att först och främst försöka få med sig invånare på andra småorter i kommunen och tillsammans försöka förmå politikerna att inte genomföra planerade investeringar eller nedskärningar fram tills nästa val. Deras tanke är att bygget av nya platser i äldreboende inte ska påbörjas i Unnaryd före nästa års val. Inte heller stängningen av äldreboendet Höstro och Solgläntans daghem.

En mötesdeltagare sade att sen när det blir val är det upp till oss att välja vem vill ha i kommunen.

Det är alltså inte bara i Långaryd som invånarna känner sig trängda av besparingar. Liknande röster hörs från andra mindre orter i Hylte kommun. Det är därför som ett stormöte ska ordnas för hela kommunen inom kort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".