Byggandet fortsätter starkt uppåt

Det byggs överallt i Halland och mer här än i genomsnitt i landet. Bostäder, vägar, järnvägar, industrier, allt ökar. Och byggandet i Halland väntas fortsätta öka framöver enligt Sveriges Byggindustriers prognos. Men den intensiva byggandet innebär också risk för brist på byggnadsarbetare, konstaterar Kenth Andersson är regionchef i Halland på Sveriges Byggindustrier.

För att motverka det har man efter påtryckningar fått en egen byggförmedlare som hjälpa till att förmedla arbetskraft till Halland. I vissa andra län finns det arbetslösa byggarbetare, säger Kenth Andersson.

Så bra är utvecklingen att branschorganisationen Sveriges Byggindustrier har döpt sin senaste prognos för utvecklingen nästa år till Mot oanade höjder.

Bland stora byggprojekt som väntar på att sättas igång inom en snar framtid finns bland annat Biltemas stora lager i Halmstad, bostadsområdet Västra Vallda i Kungsbacka och Söderhöjd i Varberg och fjärrvärmeutbyggnad i Hyltebruk. Det nya dubbelspåret i Falkenberg är igång, liksom utbyggnaden av Gamletullsområdet i Halmstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".