Långa fängelsestraff för kidnappning

Två män dömdes på torsdagen till fem års fängelse och utvisning på tio år för att ha kidnappat en polsk affärsman i somras. De dömda männen, som också är från Polen, misshandlade och rånade affärsmannen i Halmstad.

Männen tvingade ner honom i en bagagelucka och körde ut honom till skogen och sa att de skulle gräva ner honom. De fortsatte sen att misshandla honom och tvingade honom att skriva på skuldförbindelser.  

Tingsrätten anser inte att det är helt uträtt vad männen tidigare haft att göra med varandra, däremot tycker de att det är helt klart att affärsmannen utsatts för den brutala behandlingen.

De två polackerna, 25-åring och en 36-åring, döms till fem år respektive fyra års och nio månaders fängelse för människorov, rån och försök till utpressning. De ska också betala ett skadestånd på 75 000 kronor till sin landsman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".