Telia bakom telefonproblem

Försäkringskassan har under dagen haft möte med Telia med anledning av problemen med telefonsystemet som har drabbat hela landet de senaste dagarna.
Försäkringskassan vet ännu inte exakt hur omfattande problemet är. - Felet ligger i Telias talsvarstjänst inte kunnat ta emot de samtal som kommer till försäkringskassorna runt om i landet. Det har drabbat oss och andra som har den här talsvarstjänsten, säger Christofer Olsson, projektledare för Försäkringskassan. Samtidigt har Försäkringskassan haft för låg kapacitet av Telias talsvarstjänst, vilket inte har orkat med den höga belastningen av samtal som kommit de senaste dagarna. Felet ska åtgärdas både hos Telia och hos Försäkringskassan som ska utöka sin kapacitet av telefontjänsten och enligt planerna ska detta vara åtgärdat till nästa stora utbetalningsdatum, den 25 juni.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".