Halländska pingisspelare petas från landslaget

Förbundskaptenen i bordtennis Peter Sterneborg är mycket kritiskt mot sitt eget landslag och petar flera av spelarna. Till SVT-sporten säger han att många har dålig attityd och visar inte i matcherna att de vill vinna. Fredrik Håkansson och Magnus Månsson tillhör de som petas.

Det är efter den senaste tiden dåliga resultat i SOC och öppna tyska mästeskapen som Peter Sterneborg vill göra förändringar i truppen och ta med färre spelare.

Enligt SVT så har Halmstadspelaren Fredrik Håkansson gjort sitt i landslaget åtminstone för den närmaste tiden. När det gäller Falkenbergsspelaren Magnus Månsson så tycker Sterneborg inte att det är något fel på attityden däremot att han är för dålig fysisk form.

På tisdag blir det EM-kval mot Kroatien i Köping. Den svenska herrtruppen består då av sex-sju spelare i stället för ett dussin. Och kanske kan Jan-Ove Waldner ta en plats. Men det vill inte Sterneborg svara på i dagsläget. Som det ser ut nu blir det Peter Karlsson, Jens Lundqvist, Per Grell och Mattias Enberg som utgör det svenska kvallaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".