Chauffören häktad för Porschekuppen

En chaufför i 30- årsåldern häktades idag vid Varbergs tingsrätt misstänkt för inblandning i stölden av två exklusiva bilar i Norge.

De två dyrbara bilarna  av märket Porsche är värderade till ett sammanlagt värde av 4,4 miljoner  kronor. Bilarna påträffades på släpet till en lastbil som är registrerad i Litauen.

Chauffören grep när polisen gjorde en husrannsakan mot lastbilen när den stod parkerad vid Björkängs motell utanför Varberg.

Det var med  hjälp av stöldskyddsutrustningen  i en av bilarna som  polisen kunde spåra den. Bilen som stulits i Oslo hade kunnat pejlats hela vägen innan den beslagtogs för teknisk undersökning i Göteborg. Trots det stals bilen än en gång och kunde då spåras till Varberg.

Enligt 29-åringen hade han av två okända landsmän blivit erbjuden 2000 euro för att frakta vad han då trodde var ”ärliga” bilar från Sverige till Danmark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".