Gratisparkering i Kungsbacka dålig idé

Att göra det gratis att parkera i Kungsbacka innerstad skulle knappast förbättra parkeringssituationen där. Det är i alla fall gatukontorets svar på en idé från kristdemokraterna.
Gatudirektör Hans Larssson och trafikchef Lars Björkman hoppas nu att politikerna i tekniska nämnden ska hålla med om att det inte är någon idé att sänka en redan låg parkeringsavgift till ingen avgift alls. Enligt gatukontorets egna mätningar så parkerar bilisterna varken kortare eller längre tid bara för att de sparar några enstaka kronor. Inte heller förslaget om flera tillfälliga p-platser på Stortorget faller i god jord - på helgerna när platserna behövs som bäst så är torget fullt av torghandlare som behöver utrymmet. Moderaterna å sin sida lanserade nyligen en idé om att införa p-skiva som i Varberg - för att få bättre omsättning på centrala parkeringsplatser i Kungsbacka.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".