Tre års fängelse för människorov

En 23-årig man från Laholm dömdes på fredagen till tre års fängelse för att ha kidnappat och misshandlat sin systers före detta 18-årige pojkvän. Han ska också betala dryga skadestånd.

Den 10 september i år tvingade 23-åringen in den yngre mannen i sin bil i Halmstad och körde honom till Karsefors utanför Laholm.

Under själva körningen fick 18-åringen ta emot flera smällar och knytnävsslag. Vid ett tillfälle stannade 23-åringen bilen och tvingade 18-åringen att lägga sig i bakluckan. Där fortsatta misshandeln, bland annat blev 18-åringen slagen flera gånger i huvudet och sedan med hjälp av en planka i bröstkorgen.

Väl framme i Karsefors blev han avsläppt och inslängd i några taggiga björnbärssnår.

Tingsrätten anser att 23-åringen agerat på ett mycket grymt och rått sätt och tycker därför att straffvärdet ska vara mycket högt. Han ska också betala 58 000 kronor i skadestånd.

23-åringen döms också för flera andra brott. Han har tidigare hotat 18-åringen med en pistol och misshandlat honom. Narkotikabrott och rattfylleri finns med på listan över brott som han nu fällts för. )

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".