Insamling ska hjälpa Elisabeth Krantz

Nu kan Kungsbackabor och andra intresserade hjälpa kungsbackamamman Elisabth Krantz med de advokatkostnader som hon fick när hon försökte få hem sina kidnappade barn från Gaza.

Den advokat hon anlitade i Jerusalem kostar 150 000, pengar som Elisabeth Krantz inte har och inte förstod att hon behövde betala själv.

Därför har två av kommunens toppolitiker, Maj Britt Rane Andersson och Larry Söder startat en insamling tillsammans med Svenska kyrkan och Pinsgtkyrkan i Kungsbacka.

Kristdemokraten Larry Söder och socialdemokraten Maj Britt Rane Andersson har startat insamlingen som privatpersoner, men även som kommunens representanter har de hela tiden engagerat sig i Elisabeth Krantz kamp för att få hem sina fem barn som kidnappades av sin pappa.

Att Elisabeth Krantz nu ovanpå allt som hon gått igenom ska behöva oroa sig över att betala hundratusentals kronor som hon inte har är en onödig situation tycker Maj Britt Rane Andersson.

Om insamlingen ger mer pengar än vad som behövs eller om det visar sig i efterhand att Elisabeth Krantz kan få pengar nån annanstans, så ska ett sådant eventuellt överskott gå till kvinnojouren i Kungsbacka.