Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Fantasifulla idéer till ny arenahall i Halmstad

Publicerat fredag 16 december 2005 kl 16.47

Det lär dröja en månad innan det blir känt för allmänheten hur planerna ser ut för den framtida Idrottsstaden på Sannarp i Halmstad. På fredagen har de ansvariga tjänstemännen tagit del av de fyra byggherrarnas förslag som bland annat innehåller en Arenahall som ska ersätta Sporthallen. Men tills dess att materialet presenteras för kommunledningen den 12 januari, är det ingen som vill berätta vad förslagen innehåller.

Inte ens vilka fyra byggherrar det är som fått 300 000 kronor var för att rita på uppdraget vill man berätta.

Men två av dem; Skanska och PEAB bekräftar för Radio Halland att man varit på Rådhuset för att presentera sina förslag. Varken Per Johansson på Skanska eller Mikeal Tovstedt på PEAB vill däremot berätta något om vad deras fröslag innehåller.

De vill respektera kommunens önskan att ärendet ska vara sekreteessbelagt tills dess att det presenteras för kommunledningen.

Båda berättar i alla fall att uppdraget har handlat om att rita på en arenahall, en träningshall för is och att ha en framtidsvision när det gäller var en fotbollsarena skulle kunna ligga. Att uppdraget även omfattade en framtida ny fotbollsarena berättade kommunstyrelsens ordförande Bengt Ekberg här i Radio Halland tidigare och det väkte då en del uppmärksamhet eftersom det inte var känt sen tidigare. Men hur konkret byggherrarna har ritat på en fotbollsarena är dock fortfarande höljt i dunkel.

Halmstad kommuns samhällsbyggnadschef Tommy Palm som är en av dem som tagit emot förslagen idag säger till Radio Halland att uppdraget är väldigt fritt och att man räknar med att förslagen kommer att vara väldigt olika. De förslag han har sett hittills idag har varit väldigt kreativa säger han, men i övrigt vill Tommy Palm inte kommentera förslagen än.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".