Många hoppar av gymnasiet i förtid i Falkenberg

Fler elever hoppar av gymnasiet i Falkenberg i förtid än i någon annan kommun i Halland. Det visar Skolverkets betygsstatistik från förra läsåret. Som vi berättat tidigare så har var tredje 20-åring i Falkenberg inga slutbetyg från gymnasiet. En förklaring är alltså att så många hoppar av innan de gått färdigt.

Lars Hammarberg, som är chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Falkenberg säger att många har för dåliga kunskaper redan när de ska börja på gymnasiet. De måste därför börja på det individuella programmet. Det är Falkenbergs största program idag.

På de individuella programmen på gymnasiet hamnar de elever som inte har tillräckligt bra betyg för att komma in på de nationella programmen som till exempel natur, samhällsvetenskap eller omvårdnad. Nationella program ger också eleven rätt att läsa vidare på högskolor och universitet.

När det gäller de elever som fullföljer gymnasiet ligger däremot Falkenberg bra till. Gymnasisterna ligger över riksgenomsnittet när det gäller betygen och har ökat det gapet de senaste åren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".