Få vet vad Region Halland gör

Vid årsskiftet är det tre år sedan Region Halland bildades, men fortfarande är det inte många hallänningar som vet vad vad organisationen egentligen gör.

Region Halland har tagit över verksamhet från såväl kommunförbundet, länstyrelsen och landstinget och ägnar sig åt så vitt skilda saker som näringslivsutveckling, skolor, kultur, folkhälsa och turism.

När det gäller Region Hallands medlemmar, det vill säga landstinget och kommunerna, så vet de vid det här laget ganska väl vad Region Halland gör, enligt Martin Andreae, regiondirektör i Halland, och det tycker han är det viktigaste.

När det sedan gäller halläningen i allmänhet så tror han inte på iögonfallande reklamkampanjer, utan tror att man helt enkelt får acceptera att det tar tid att etablera en organisation som sysslar med så vitt skilda och ibland abstrakta saker.

Dessutom tror Martin Andreae att framtidens stora fråga, den som rör en eventuell delning av länet, kommer att göra folk mer medvetna om att Region Halland finns.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".