Förändringar i busstrafiken

Det blir flera bussar som ansluter till de nya tågen på Västkustbanan, men också en hel del indragna bussturer. Så vill Hallandstrafiken förändra trafiken från sommaren.

I år vill Hallandstrafiken överlag försöka se till så att det finns bussar som passar till så många av de nya tågen på Västkustbanan som möjligt.

I den nya trafikplanen som är tänkt att gälla från sommaren finns därför ett antal nya bussturer till och från järnvägsstationerna. Det gäller bland annat sträckorna Ullared-Falkenberg, Getinge-Falkenberg, Rolfstorp-Varberg och Tvååker-Varberg. Men man vill också dra in en hel del bussar. Inte minst i tätortstrafiken i Halmstad och Falkenberg.

Sista kvällsturen dras till exempel in på flera linjer i Halmstad, och linjen till Länssjukhuset får halvtimmestrafik på kvällar och helger i stället för kvartstrafik.

Ett antal linjer på Laholms landsbygd drabbas också av besparingar. Liksom Långås och Älvsered som båda blir utan förbindelse till Falkenberg på söndagarna. Valinge utanför Varberg förlorar tre lördagsturer.

Vidare föreslås indragna nattbussar mellan Falkenberg och Varberg, och mellan Laholm och Mellbystrand. Det blir även en del neddragningar i trafiken till Ringhals och Väröbruk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".