Villkor för tipp i Kungsbacka överklagas

Förvaltningen för teknik i Kungsbacka överklagar länstyrelsens villkor för Barnamossens tipp till Miljödomstolen. Efter år 2008, då inga sopor längre får läggas på tippen, ska tippen utnyttjas för mellanlagring och återvinning. Men teknikförvaltningen anser inte att lakvattendammen hinner bli klar till halvårskiftet i år som länstyrelsen kräver.

Dammen skadades i ett skred för några år sedan och teknikförvaltningen vill ha hela året på sig för att få en ny utjämningsdamm klar. Man vill också fortsätta med att kompostera matavfall till efter år 2011, eftersom det inte finns några rötningsanläggningar i regionen.

Länstyrelsen vill att avfallet ska rötas för att kunna utvinna gas, men eftersom mängden matavfall är så liten anser teknikförvaltningen att det inte är ekonomiskt försvarbart att köra det till antingen Laholm eller Borås

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".