Jan Ertsborn på åklagarbänken i tsunamiutfrågning

Folkpartiets halländske riksdagsman Jan Ertsborn har kallats in för att grilla Laila Freivalds och Göran Persson när konstitutionsutskottet ska granska regeringens sätt att sköta tsunamikatastrofen.

Jan Ertsborn ersätter en av folkpartiets ordinarie ledamöter i utskottet. Anledningen är att Ertsborn till yrket är advokat och är van vid förhörsteknik.

Den borgerliga alliansen satsar hårt på att göra KU-förhören, som ska sändas både i SVT och TV4, till en stor föreställning och byter alltså ut vissa av sina ordinarie borgerliga KU-ledamöter och ersätter dom med andra borgerliga riksdagsmän som har advokaterfarenhet för att få mer tryck i utfrågningen är det tänkt. 

Kristdemokraterna kommer att placera välkände brottsmålsadvokaten Peter Althin som sin KU-utfrågare och folkpartiet sätter in två riksdagsmän med advokaterfarenhet, varav Jan Ertsborn från falkenberg är en.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".