92-åriga Astrid har fått plats på äldreboende

Ni minns kanske 92-åriga Astrid utanför Krogsered som förgäves försökte komma in på äldreboende i Falkenberg. Nu har Astrid kommit in på äldreboende. Inte i Falkenbergs kommun, utan på Ljungblommans servicehus i Simlångsdalen där hon kommer närmare sina anhöriga.

Radio Halland berättade om hennes ensamhet och oro för några veckor sedan och de anhörigas kamp för att få in Astrid någonstans där hon kunde få bättre omsorg.

När Radio Halland besökte Astrid satt hon ensam i sitt hus på landet. Klar i huvudet men bruten i kroppen. Hon var rädd att bo ensam på landet med bara enstaka besök av hemtjänsten.

Astrids dotterdotter Sofi kämpade för att mormor skulle få komma in någonstans och få sällskap och omvårdnad.

Ochnu har den här historien fått en lycklig fortsättning. Astrid har fått en plats på Ljungblommans servicehus i Simlångsdalen utanför Halmstad. Hon får folk omkring sig, omsorg, och hennes anhöriga får närmare att hälsa på henne. Även om det känts svårt att lämna sitt gamla hem är Astrid glad efter flytten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".