Jämnt lopp i sosseval

Socialdemokraternas medlemmar i Halmstad vill se Jörgen Andersson eller Ingegerd Sahlström som efterträdare till kommunstyrelseordföranden Bengt Ekberg. Det blir någon av de båda som kommer att toppa socialdemokraternas fullmäktigelista inför valet, åtminstone enligt det provvalsresultat som presenterades vid partiets representantskapsmöte på torsdag kväll.

Däremot har nuvarande kommunrådet Rose-Marie Henriksson förlorat många partivänners sympatier. Hon finns inte längre med bland provvalets topp tre.

Halmstads socialdemokraters provval har skett med ett invecklat poängsystem där man dels räknat totalpoäng, dels räknat vem som fått flest förslag som första namn på en kommande fullmäktigelista. Ingegerd Sahlström fick flest totalpoäng medan Jörgen Andersson är den som fått flest röster som förstanamn, alltså kandidat till posten som kommunstyrelseordförande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".