Visioner för idrottstad i Halmstad presenterade

Visionen om en stadsdel kallad idrottstaden i Halmstad har kommit ett par steg närmare verkligheten. På torsdagen fick Halmstads kommunråd ta del av de fyra förslag som olika byggherrar ritat över i första hand en arenahall, men även för hela området kring Sannarp.

I första hand var det alltså den hett efterlängtade arenahallen för bland annat handboll, som byggherrarna med tillhörande finansiärer skulle rita på, men de ombads också ha en framtidsvision om hur hela idrottstaden skulle kunna utvecklas.

När det gäller arenahallen så går de flesta förslagen ut på att man bygger en arenahall vägg i vägg med nuvarande ishallen, men ett förslag som sticker ut går ut på att man river river den och bygger en ny mer energisnål ishall under samma tak som en arenahall. Bredvid den hallen bygger man istället en fotbollstadion.

Samtliga förslag innehåller tankar kring hur och var en framtida fotbollsarena ska kunna ligga, och Bengt Ekberg utesluter inte att det beslut som fullmäktige enligt planerna ska ta senare i vår, innehåller även en framtida plan för en fotbollsarena.  Även om han är ganska säker på att kommunfullmäktige tar ett beslut som innebär att arenahallen är prioritet ett.

Nu ska man jämföra de olika förslagen rent ekonomiskt och diskutera de i de olika partierna.  

- Om vi kan komma igång med planering och projektering nu under våren och försommaren så skulle en arenahall kunna stå färdig vid årskiftet 2007/08, säger Bengt Ekberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".