Mycket att göra inför beslut om Arenahall i Halmstad

Ett intensivt politiskt arbete väntar nu i Halmstad inför beslutet om hur en Arenahall och en framtida idrottsstadsdel ska se ut. Redan i april eller maj ska fullmäktige fatta beslut i frågan, men ännu vet man inte vad kalaset kommer att kosta, hur omfattande projektet blir, eller hur Arenahallen ska drivas.

De fyra förslag som olika byggherrar med tillhörande finansiärer nu har presenterat för kommunråden ägs av kommunen, eftersom man betalt 300 000 var för dem. Det gör att man kan plocka idéer lite hur man vill, men det är nog mest troligt att man har ett av förslagen som bas.

Nu ska de olika partierna diskutera förslagen och en av frågorna att ta ställning till lär vara den om i vilken regi en Arenahall ska drivas. En annan är om man vill bygga en fotbollsstadion samtidigt när man ändå är igång.

Det finns en del fördelar med ett sånt beslut. När det gäller kostnader så har såna inte diskuterats alls. innan det görs måste man likställa förslagen ekonomiskt, vilket tar lite tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".