Felaktiga krav om trängselskatt

Hundratals bilägare har fått felaktiga krav om att betala den nya trängselskatten som infördes i Stockholm vid nyår. En av dem är Christa Lindahl i Kungsbacka som fick brev om att hon skulle ha varit i Stockholm med bilen.

Christa Lindahl blev mycket förvånad när Vägverket skrev i ett brev att hon skulle ha varit i Stockholm i början av januari med sin husbil.

När hon ringde fick hon svaret att de visserligen kunde se att det inte var hennes bil som passerat betalstationen men att hon ändå först måste betala, så får hon pengarna tillbaka sedan.

Liknande fall rapporteras av medier runtom i Sverige, däribland Varberg, Västerbotten och Kronoberg.

Vägverket uppger på tisdagen för P4 Radio Halland att de som i likhet med Christa Lindahl får beskedet att det är uppenbart att det blivit fel, så kan man kasta brevet. Om felet däremot kan tänkas bero på stulna eller manipulerade nummerskyltar så måste man ändå betala trängselskatten och sedan överklaga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".