Rånturné började i Halmstad

Den man som försökte råna systembolagets butik på Stora Torg i Halmstad i december förra året, dömdes på torsdagen till fyra års fängelse för flera rån.

Den 65-årige mannen som är hemmahörande i Gävle gav sig i början av december ut på vad som kan liknas med en rån turné.

Det hela började i Halmstad den 2:e december, den 65-årige Gävlebon gjorde där ett försök att råna systembolaget med en pistolattrapp som han riktade mot en anställd samtidigt som han hotade att ”skjuta knäna” av denne. Den anställda lyckades dock inte öppna kassalådan och rånaren fick tomhänt lämna platsen.

Den 6:e december kommer 65-åringen till Hjo där han med pistolattrapp lyckas råna konsumbutiken på 3060 kronor. När 65-åringen lämnade butiken sa han ”den som följer efter mig skjuter jag”.

Den 8:e december avslutas det hela med att 65-åringen rånar systembolagets butik i Degerfors. Han kommer över 5000 kronor i en av kassorna och försökte sedan råna ännu en kassa, där drabbades han dock av samma fenomen som i Halmstad, kassalådan gick inte att få upp, inte ens när 65-åringen försökte bända upp den med sin pistolattrapp.

Senare samma dag hotar 65-åringen en väktare i Degerfors med sin pistolattrapp, väktaren lyckas dock övermanna gävlebon som i förhör erkänt samtliga brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".