ALFA-kassan är inte möjlig att ringa till

Trots att arbetslivsminister Hans Karlsson i somras riktade stark kritik mot den fristående Alfa-kassan finns många av problemen kvar.

ALFA-kassan är den a-kassa som ska betala ut grundersättning till dem som inte är medlemmar i, eller anslutna till någon a-kassa. Arbetslösa berättar fortfarande om långa handläggningstider och hur svårt det är att komma fram på telefon. En som i två års tid försökt få telefonkontakt med Alfa-kassan är Mia Lundkvist i Halmstad.

Enligt kassans administrative chef Ulf Björklund så arbetar man för fullt med att förbättra servicen och räknar med att omorganisationer ska göra tillgängligheten bättre under våren. Men Bo Jangenäs som är generaldirektör för inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen IAF säger till Radio Halland att det är bekymmersamt att ALFA-kassan trots tidigare kritik inte får verksamheten att fungera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".