Kritik mot färdtjänsten

Sedan Hallandstrafiken införde det nya länstäckande regelverket för färdtjänsten i maj förra året fungerar det sämre än tidigare. Det säger synskadade Dan Andersson som bor i Gödeby i Varbergs kommun och som sitter i det kommunala handikapprådet.

Problemet för många är den så kallade samordningstiden, det vill säga att resorna samordnas när det är möjligt. Något som gör att många färdtjänsresenärer kommer fram för sent eller för tidigt.

Bruno Andersson som är planeringschef på Hallandstrafiken säger att majoriteten av de 17 till 1800 färdtjänstresor som Hallandstrafiken har varje dag fungerar som de ska. Och att det bara rör sig om enstaka klagomål.

Om man vill få ner tiderna så måste kommunerna skjuta till mer pengar till Hallandstrafiken. - Samordningstiden är direkt ställd mot det ekonomiska utfallet, säger Bruno Andersson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".