Olika alternativ för Karlstorps camping

Nu ska Karlstorps camping i Tylösand detaljplanläggas och en av de stora frågorna är om den ska få expandera norrut.

Campingplatsen behövs för att erbjuda logi att några av alla de turister som söker sig till Tylösand på somrarna. Och för det mesta lever campingen och grannarna på bostadsområdet Karlstorp i någorlunda sämja. Men på midsomrarna förvandlas Karlstorp till ett slagfält av skränande, berusade festande ungdomar.

Det har fått tio familjer att i sina yttranden över detaljplanen kräva att verksamheten flyttas någon annanstans. Men det är inte aktuellt, byggnadsnämndens uppdrag är att ta fram en detaljplan för befintlig verksamhet.

Tre förslag finns alltså, alla bygger på campingen som den ligger idag med samma entre från Gamla Tylösandsvägen. Första alternativet är att behålla gränserna som de är och bygga ut med 35 stugor inom området.

Andra alternativet är en kraftig minskning av området så att bland annat avståndet till golfbanan ökas.

Tredje alternativet är en utvidgning norrut på den åkermark som finns där. Att Karlstorps återvinningscentral stängs skapar möjlighet till det.

I samtliga alternativ föreslås en breddad skyddszon mot bostäderna i öster med vallar och vegetation.

Hur det blir bestämmer kommunstyrelsen inom kort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".