Halländska kommuner samarbetar om gymnasiet

Nu ska hela Halland samarbeta när det gäller gymnasieutbildningarna. En arbetsgrupp med 15 politiker från alla kommuner i länet har arbetat fram ett avtal och samarbetet ska bland annat gälla utbud, information och kotsnadsberäkningar för olika gymnasieprogram.

Christer Goude på Region Halland är projektledare och han säger till Radio Halland att han tror att regional samverkan är nödvändig för att på sikt kunna få en bra kvalitet på gymnasieutbildningarna.

I samband med att gymnasieskolan ska reformeras nästa höst, så kommer det  att bli möjligt för eleverna att söka sig till andra kommunern även om utbildningen finns på hemorten. Och det gör att man tror att ännu fler söker sig utanför hemkommunen. Men genom att samarbeta kring bland annat utbud, information och kostnadsberäkningar så kan kommunerna bli både effektivare och bättre. Därför har en arbetsgrupp med 15 politiker från alla de halländska kommunerna arbetat i ett och ett halvt år med att få ihop ett samarbetsavtal som alla kan enas kring. nu är beslutsunderlaget färdigt och det återstår för politikerna i de olika kommunerna säga sitt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".