Försvarets nej ger små chanser för vindkraftspark

Vindkraftsprojektet på Skottarevet utanför Falkenberg har små chanser att kunna genomföras eftersom försvaret har sagt nej. Det säger vindkraftsforskaren Åsa Elmqvist. Jan-Åke Jacobson, som är VD för Favonius, företaget bakom vindkraftsprojektet på Skottarevet har förgäves försökt resonera med försvaret kring frågan.

Efter försvarets korthuggna nej till Skottarevsprojektet i höstas så har företaget Favonius försökt resonera muntligen med försvaret men bara bollats mellan olika avdelningar.

I brist på besked väljer Favonius därför att nu inom kort ändå skicka in sin ansökan till miljödomstolen säger VD Jan-Åke Jacobson.

Hittills tycks det alltså inte finnas något som tyder på att försvarets nej-linje skulle vara förhandlingsbar, och i så fall lär det bli mycket svårt att genomföra projektet, menar vindkraftsforskaren Åsa Elmqvist på Totalförsvarets forskningsanstalt.

- De områden som försvaret säger nej till är oantastliga. Det är den avgörande första instansen som man måste passera, säger Åsa Elmqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".