Gamla mejeriet i Vinberg brann ned

Ett tjugotal man från fyra brandstationer arbetade under morgonen med att försöka släcka en våldsam eldsvåda i det gamla mejeriet i Vinbergs kyrkby nära Falkenberg. Gårdshandeln som fanns i byggnaden gick dock inte att rädda.

Lantbrukarparet Pia och Thomas Wellsfält äger gårdsbutiken i det gamla mejeriet, som byggdes ut och återinvigdes så sent som i november förra året.  Och hela familjen, från mormor till barn, är engagerade i verksamheten. Eller var, för branden har helt ödelagt butiken och det gamla mejeriet från 1800-talets slut.

Det var vid fyratiden på måndag morgon som branden upptäcktes och på bara några timmar var byggnaden urbrunnen. Ingen människa kom till skada.

Fredrik Åkesson, brandingenjör i Varberg, en av räddningskårerna på plats, sade på morgonen att det inte var mycket att göra. Lågorna slog genom taket när brandkåren kom på plats kort efter larmet.

Eftersläckningsarbetet pågick under en stor del av måndagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".