Ny insats för att minska mopedolyckor i Kungsbacka

I Kungsbacka kommer det även i år att göras insatser som är speciellt inriktade mot mopedister. Anledningen är att Kungsbacka är mopedtätt, 2004 så var kommunen näst mopedtätast i Sverige. Något som också märks i olycksstatistiken.

För att förhindra brott och olyckor och öka tryggheten på gatorna så gicg kommunen, försäkringsbolag, studieförbundet NBV, polisen, Brottsförebyggande rådet och även en mopedhandlare ihop förra året och satsade på förebyggande åtgärder.

I år, liksom förra året kommer alla föräldrar i Kungsbacka kommun som har barn som fyller 15 år under året att få en folder med information om mopeder. Det rör sig om 1300 hushåll.

Åttondeklassare i 14 skolor kommer också att få information och i samband med det gör polisen riktade insatser mot just mopedister. Man kommer också att hålla ett informationsmöte för föräldrar i början av mars.

Även om man inte utvärderat ännu så tycker man sig märka positiva effekter säger Patrik Adiels som är samordnare på Brottsförebyggande rådet. Mopedhandlaren har märkt av att färre föräldrar ber att få barnets moped trimmad.