Varbergs GIF hoppas på skattelättnader efter nytt förslag

Ordföranden i idrottsföreningen Varbergs GIF Mats Eriksson är försiktigt positiv till förslaget från Idrottsskattekommitténs utredare som lades fram på torsdagen. Enligt utredaren Kjell Nordström så ska ideella idrottsföreningar få tjäna pengar på vilket sätt de vill och ändå slippa skatt. Varbergs GIF har en skatteskuld på drygt 2,4 miljoner kronor på sin andrahandsförsäljning.

För Varbergs GIF handlar det om klubbens andrahandsförsäljning är en ideell verksamhet eller om den ska beskattas som näringsverksamhet.

Sen 2003 har Skattemyndigheten hävdat att inkomsten är skattepliktig. GIF har överklagat alla beslut, och i väntan på ett slutgiltigt avgörande har den påstådda skatteskulden växt till nästan två och en halv miljon kronor.

För den tidigare ordföranden Peter Jonsson blev ärendet så betungande att han avgick. Mats Eriksson tog över, och har väntat på besked om regeringsrätten tänker ta sig an frågan, och i bästa fall befria klubben från skulden.

Kanske kan nu situationen förändras genom förslaget från Idrottsskattekommittén. Mats Eriksson hoppas på det, men tycker att det fortfarande återstår en del frågetecken.