Skolministern erkänner problem med praktik

Skolminister Ibrahim Baylan gillar inte beslutet att införa 15 veckors praktik på medieprogrammet på gymnasiet. Det erkände han när han på fredagen mötte elever på Sturegymanasiet i Halmstad.

Eleverna och medarbetarna på skolans medieprogram har länge försökt få skolministern att lyssna på deras oro över vad förändringen skulle innebära för mediautbildningarna, och idag erkänner han att det finns problem.

Problemet med femton veckors praktik på medieprogrammet är att det helt enkelt inte finns tillräckligt mycket praktikplatser och därför är många utbildningar rädda att de måste lägga ner.

Ibrahim Baylan berättade att det här beslutet klubbades i riksdagen i princip samma dag som han blev skolminister och att det inte direkt var läge att riva upp det då. Hur man löser problemet kan man ha olika syn på.

Representanter för skolan vill att mediaprogrammet, precis som det estetiska programmet ska klassas som ett mellanting mellan yrkesförberedande och studieförberedande, istället för att som idag vara helt och hållet yrkesförberedande. I och med det så kan komma runt problemet med så lång praktik.