Region Halland vill ha stickspår till Falkenbergs hamn

Fakenbergs hamn och industrier kan tappa konkurrenskraft om det inte blir något stickspår från det nya dubbelspåret. Dessutom finns en risk för att trovärdigheten i argumenteringen från Halland för dubbelspåret punkteras, om godsmöjligheterna försämras i Falkenberg.

Det anser Region Hallands ordförande, Göran Karlsson, som är försiktigt med att inte lägga sig i Falkenbergs kommuns angelägenheter, men som ändå vill sätta in frågan om ett stickspår i ett större sammanhang.

På senare tid har järnvägen lyckats bli mer intressant för godstranpsortröerna, inte minst i när det gäller transportflödet till och från hamnarna. Järnvägsförbindelse har blivit en konkurrensfaktor.

Göran Karlsson har under åren deltagit vid flera uppvaktnignar av olika minsitrar för att få till stånd dubbelspårsutbyggnaden genom Halland. Att Falkenbergs kommun nu inte anser sig ha råd med att bygga ett stickpår från den nya, utflyttade järnvägen, kan vingklippa de halländska argumenten befarar Göran Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".