Socialnämndsledamot vill ha svar om särskilt boende

Hur tänker Halmstad kommun se till att personer som har rätt till särskilt boende verkligen får det? Det undrar den moderata kommunpolitikern Mikaela Waltersson. Själv sitter hon med i socialnämnden i Halmstad kommun. Hon har skrivit en interpellation till kommunstyrelsens ordförande med anledning av att kommunen riskerar straffavgifter för att man inte lever upp till sina förpliktelser.

Det är Länsstyrelsen i Halland som vill att Länsrätten dömer ut straffavgifter för sju fall där kommunen inte tillhandahållit särskilt bostad eller service enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade; LSS eller socialtjänstlagen.

I de halländska kommunerna finns ytterligare sju fall som Länsstyrelsen begärt liknande domar för.

Mikaela Waltersson säger att ansvaret vilar på kommunstyrelsen och fastighetsnämnd att få fram fastigheter och bostäder.

- Vi får gång på gång fått ursäkta oss till länsstyrelsen varför inte de platserna finns som vi har utlovat, säger Mikaela Waltersson till P4 Radio Halland.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".