Man död efter anfall ifrån tjur

En av de två bröder i 50-årsåldern som blev stångad av en tjur i Gällinge söder om Kungsbacka avled sent igår kväll på Sahlgrenska sjukhuset på grund av omfattande inre skador. Hans bror vårdas fortfarande på intensiven och läget för honom bedöms som allvarligt men stabilt uppger man på sjukhuset.
Tjuren hade kommit ur sin hage och stångade först den ena mannen. Brodern kom till undsättning och den skadade mannen fördes till sjukhus. När brödernas syster en timme senare inte fick tag i den andre brodern gick hon till gården och hittade då även honom stångad och skadad. Han fördes också till Sahlgrenska sjukhuset Vakthavande befäl på Hallandspolisen Lars-Ivar Pettersson säger till P4 radio Halland att tjuren stod över mannen och stångade honom när polisen kom till platsen och att han var mycket illa skadad. Tjuren gick inte att lugna ned och polisen blev tvungna att skjuta honom.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".