Kungsbackapolitiker diskuterar Gruvans framtid

I Kungsbacka diskuterar man just nu om någon annan än kommunen ska ha hand om Resursvaruhuset Gruvan och annan verksamhet som är till för personer som behöver arbetsträning eller rehabilitering.

Resursvaruhuset Gruvan, Digital Historia, Arbetslaget och Databiten. Här kan Kungsbackabor i dag arbeta eller utbilda sig för att bättre klara av arbetslivet. Det kan vara folk som behöver arbetsträning eller som har något funktionshinder.

I dag sorterar alla under Kungsbackas kommunala arbetslivsenhet, men i framtiden kan det bli annorlunda.

En idé som just nu diskuteras är att låta ideella organisationer och liknande gå in mot att de får ersättning från kommunen. Ordföranden i gymnasie- och arbetslivsnämnden moderaten Jan Österdahl säger att många väntar på att få plats i de här verksamheterna. Därför vill man gärna ha en större genomströmning än i dag.

Han säger också att kommunens uppgift är att erbjuda arbetsträning åt dem som behöver det, inte att anställa folk på lång sikt. Dessutom måste arbetslivsenheten göra något åt sin ekonomi.

I går, tisdag, beslutade nämndens arbetsutskott att diskutera vidare, om det så småningom leder till några förändringar så kan det gälla en eller flera av de här verksamheterna för arbetsträning i Kungsbacka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".