Friande dom för bartender överklagas

Åklagaren vill på nytt ha prövat om en bartender på en krog i Varberg sålde en drink till en ung man som redan var allt för berusad för att få dricka mer. Bartendern åtalades för olovlig dryckeshantering efter en kväll i juli 2004. Men friades nu i år i tingsrätten.

Operation krogsanering besökte den aktuella kvällen Varberg och krogen där den 37-årige bartendern arbetade. Polisen Marianne Paulsson som har tio års erfarenhet av krogsanering ansåg att bartendern sålde en drink till en ung man som uppenbart var alltför påverkad av alkohol för att bli serverad.

Bartendern höll inte med och tingsrätten ansåg inte heller att polisens vittnesmål var tilräckligt för att styrka att den unge mannen varit allt för onykter.

Åklagaren har överklagat den friande domen till hovrätten och vill att också alkoholinspektör som såg händelsen, men inte vittnade i tingsrätten ska höras den här gången.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista