Utredning kring Onsalavägen igång

Det börjar röra på sig kring den nya planerade Onsalavägen. Nu samlar sig Vägverket för att presentera fyra olika alternativ till nya sträckningar av den hårt ansträngda Onsalavägen.

En så kallad vägutredning har dragits i gång och den ska utmynna i olika vägförslag. Eftersom kommun och länsstyrelse har varit oeniga i frågan så ville Vägverket ha en styrgrupp för att göra det lättare att komma överens, och en sådan bildades också nu i veckan.

Kungsbacka kommun representeras där av planeringschef Hasse Andersson. Han säger att kommunen står fast vid att en ny Onsalaväg ska dras en bit väster om den nuvarande vägen från Onsala kyrka och upp till Forsbäck. Medan Vägverket sade i mars att man av kostnadsskäl måste utreda om det går att bredda den nuvarande vägen.

När Vägverket kommer med sin vägutredning är långtifrån klart, men utredarna har redan en hel del av arbetet gratis från den senaste vägutredningen från 1998.

När utredningen väl är klar börjar ytterligare en lång process med en arbetsplan som kan överklagas ända upp till regeringen. Men Hasse Andersson hoppas ändå fortfarande att första spadtaget ska kunna tas om kanske 5 år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista