Tjänsemän vill att Anjobygg/NCC ska bygga arenahall

Stadskontoret i Halmstad vill se Anjobygg/NCC som entreprenörer vid bygget av den nya Arenahallen. Efter att ha tittat och räknat på de olika förslagen tycker kontoret det är det bästa för kommunen. Men frågan är långt ifrån avgjord påpekar Halmstads toppolitiker.

Förslaget som stadskontoret fastnat för innebär en arenahall med handbollsplaner och lokaler för bland annat brottning, fäktning boxning och dans. Ishallen byggs ut med en isrink till, allt byggs ihop med badet och den centrala punkten blir ett torg eller en piazza, som Anjobygg/NCC föredrar att kalla det.

Någon fotbollsarena finns inte med i denna första etapp eftersom det inte ingick i kommunens beställning, bara en skiss på hur fotbollen kan byggas till senare. Förslaget innebär också att kommunen säljer sim- och ishallen och hyr in sig istället.

Samhällsbyggnadschefen Tommy Palm säger att i nuläget handlar det främst om att välja vilket företag man ska samarbeta med och ta deras förslag som utgångspunkt, för kommunen äger alla förslag som kommit in och då kan man plocka idéer även från andra.

Detta är också Halmstads ledande politiker noga med att påpeka, och någon exakt utformning har inte diskuterats på allvar ännu.

Moderaternas Liselotte Svensson är till och med direkt kritisk till att stadskontoret i nuläget rekommenderar ett förslag.

- Det här är en fråga som politikerna i arbetsgruppen måste diskutera mera först, säger hon till P4 Radio Halland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista